Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Başkan Şahin'den, "24 Kasım Öğretmenler Günü" mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şahin'den, "24 Kasım Öğretmenler Günü" mesajı
23 Kasım 2022 MyGaziantep

Şahin mesajında, yakın zamanda terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Ayşenur Alkan’ın acısını yaşarken öğretmenler gününün daha manidar olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin hayati bir fedakarlık taşıdığını hatırlatarak; öğretmenin eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran, bireyi topluma hazırlayan kişi olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetleriyle geleceği de şekillendirdiğini vurgulayan Başkan Şahin mesajına şöyle devam etti:

“‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Ülkemizin en ücra yerlerinde türlü zorluklara rağmen fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemeye, onların çalışma şartlarını daha da iyileştirmeye kararlıyız. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. İstediğiniz kadar güzel okullar yapın eğer içlerinde nitelikli eğiticiler yoksa o okullar taştan, binadan ibaret yapılar olarak kalmaya mahkumdur. Okulları okul yapan, eğitim yuvası yapan sizlersiniz. Sizlerin kendinize yapacağı her türlü yatırım, her birikim, her kazanç, çocuklarımıza, ülkemize, yarınlarımıza yapacağınız yatırımdır. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkansızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizi eğitime ve öğrencilerine yaptıkları katkılardan ötürü en içten duygularımla tebrik ediyorum. Mesleğini icra ederken hayatını kaybetmiş ve bugün aramızda olmayan ama nesillere emek vermiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve vefa ile anıyorum." 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz